About

Jag växte upp med att ha hela lägenheten full med barn, min mamma var dagbarnvårdare. Barn var en naturlig del av min vardag. Jag arbetade som vuxen några år inom barnomsorgen och fick alltid barn att göra som jag ville. Jag tänkte att det skulle vara enkelt att vara förälder. Jag övertygade min partner om att vi skulle skaffa barn. Efter en riktigt jobbig graviditet kom så mitt första barn. Jag var väl förberedd efter att ha läst alla föräldraskapsböcker, det här skulle bli enkelt. Men mitt första barn hade inte läst samma böcker som jag. Han sov inte när han skulle sova och åt konstant. Att den dåliga sömnen berodde på att hans mage sällan fick ro hade jag inte då förstått. Med barn numera två fungerade sömn och matning bättre, där kom ”problemen” först i ”trotsåldern”. Jag började sakta men säkert inse att det här med föräldraskap är mer komplicerat än jag trodde. Framförallt att det finns fler trotsiga föräldrar än trotsiga barn. Att trotsåldern handlar om ”självständighetsprocess” snarare än medveten trots. Nu 20 år efter vi fick börja lära känna vårt första barn har jag insett att föräldraskap är en ständig process. Det finns inga solklara lösningar utan det handlar om att jag behöver bli lära känna mig själv bättre, vad jag tycker, tänker, känner och behöver men ännu mer att jag behöver vara nyfiken på vad mina barn tycker, tänker, känner och behöver. Det är en spännande process och jag lär mig hela tiden nya saker. Det är dessa reflektioner jag väljer att dela med mig av i denna blogg. Min passion för dessa relationer ledde till att jag 2007 startade mitt företag Familjecoachen i Norr. Vill du läsa mer om mig och mitt företag så är du välkommen till mariaklein.se

3 tankar på “About

  1. Vad har du för utbildningar/referenser sen innan? Har du någon psykologiutbildning eller nåt liknande? Eller är allt du skriver bara chansningar?

    • Hej Max! Tack för att du ställer frågan. Jag har skrivit ett inlägg om vem jag är <a href="https://mariaklein.wordpress.com/2014/04/09/vem-ar-familjecoachen-2/&quot; men inser när jag nu läste igenom det att jag missat att skriva om de 29 föräldragrupper som jag har hållit inom projektet Familjepeppen i Umeå. Det var ett projekt som var kopplat till forskning så flera av mina deltagare deltog i den studien. Än så länge har de inte presenterat något slutligt resultat men studien visar än så länge inget som talar emot goda resultat för föräldrarnas tillfredsställelse, kompetens, stress och generell hälsa och barnens välmående. Jag har referenser från detta projekt om det skulle behövas för ett uppdrag.

Lämna en kommentar