Under fem minuter

Hur snabbt kan en mamma förpesta en hel familj? Det är naturligtvis ingen tävling jag nu utlyser utan ett konstaterande. Det går otroligt fort att med sitt eget dåliga mående förpesta en hel familj. Om jag är på dåligt humör så tar det inte lång stund förrän jag kan se mitt dåliga humör sprida sig som en löpeld i familjen. Skrämmande! Jobbigt! Utmanande! men också värsta möjligheten. För det betyder att jag på samma sätt kan sprida mitt välmående när jag mår toppen. Små ord i vardagen. Nyfikna frågor. Berättelser om min dag. En kram. Ett varmt välkomnande i dörren istället för ”kom i håg att hänga upp jackan”. Att helt enkelt njuta av varandras sällskap. Det innebär att jag i högre grad behöver ta hand om mitt mående. Våga känna vad jag har behov av och uttrycka det till min omgivning. Ju mer autentisk jag är och ju mer jag tar ansvar för mina egna känslor desto lättare blir det att umgås med mig.

BildtankeläsareIngen i min familj är tankeläsare och ingen är minnesmästare. Jag kan behöva upprepa mina behov och önskemål. Jag vill också vara ännu mer nyfiken på mina familjemedlemmars behov och önskemål då jag inte heller är varken tankeläsare eller minnesmästare.

……………………….

Mina föreläsningar inspirerar och bjuder på både allvar och skratt. Varmt välkommen!

Linköping den 23 november boka din plats här.

Göteborg den 24 november boka din plats här.

Stockholm den 9 december boka din plats här.

#blogg100

4 tankar på “Under fem minuter

  1. Så sant som det är skrivet. Kom på mig själv häromdagen att tycka att en i min närhet verkade grinig. Hmm… Efter lite funderande kom jag på att det var jag som ”startat” den negativa tonen. Jag skärpte mig och stämningen blev trevlig igen 🙂

  2. Pingback: En morgon med gnat och tjat, eller? | Maria Kleins blogg

  3. Pingback: En morgon med gnat och tjat, eller inte? | Maria Kleins blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s