Jag är villig att vara …

Varje dag är en ny dag och varje dag har vi möjlighet att påverka våra relationer. Både relationen med oss själva men också relationen med andra. Vår inställning till oss själva och andra har betydelse. Jag har tidigare skrivit om hur vi genom att tro barnet om gott möter dem på ett helt annat sätt än om vi tror motsatsen. Ni kan läsa om det här, här och här.

Bild1Att tänka att andra människor vill gott och försöker bidra till mig har fått mig att vara mer öppen och nyfiken än tidigare. Jag har blivit mer villig att vara kärleksfull, mottaglig och närvarande än tidigare.

Även om jag i högre grad i dag är villig att vara det jag beskrev ovan väljer jag att säga saker som inte alls är grundade i dessa tankar. I morse dömde jag tex en av mina familjemedlemmar för att vara ogenomtänkt vid placeringen runt frukostbordet. Att äta ett tunnbröd ovanför ett antal tidningar är egentligen inte hela världen men ändå kan det bli en stor sak för en nyvaken mamma. Jag ska i eftermiddag ta ansvar för dessa uttalanden. Tänk om jag hade gjort det på en gång då personen sa: Det går att säga det där på ett trevligare sätt.

Ibland fastnar jag i ”rätt” och ”fel” tänk som begränsar snarare än berikar.

Bidrar mitt inlägg till dig? Är du villig att dela vidare?

#blogg100

14 tankar på “Jag är villig att vara …

 1. Ja oj vad dina inlägg bidrar och berikar!
  Tänker här att du är ju inte mer än människa. Ibland kommer saker ut fel. Men så länge man är beredd att förklara eller be om ursäkt när det blivit ”fel” så går mycket att rätta till. Jag är övertygad om att ni får en fin fredagskväll i familjen. Trevlig helg!

  • Glad att mina inlägg bidrar och berikar. Det gör dina kommentarer också 😉 Ja, vi är alla människor och människor är mänskliga, vi gör ibland saker som inte känns bra varken för oss själva eller för andra. Viktigt att vi vågar se det vi gör och säga förlåt. Ibland hör jag och säger jag uttrycket Good enough parent och blir lite tudelad till det. Jag har skrivit om det tidigare här. Tack för att du och övriga som kommenterar berikar mitt liv. Det är härligt med dialog. Trevlig helg!

 2. Ja, håller verkligen med Heartbreaker!

  Tack också för alla hänvisningar till dina tidigare bloggar, andras bloggar, författare, föreläsare, Youtube-klipp osv.

  Är så glad över allt du berikar mig med! Du erbjuder precis det jag behöver och saknat! Tusen tack!

  • Jag försökte gå in på din blogg Barnist men får tyvärr inte upp några inlägg. Hade varit spännande att se vad du skriver. Gillar dina kommentarer här inte bara för att du råkar hålla med mig just i det här inlägget.

   • Vad roligt att du gillar mina kommentarer! Det var verkligen en överraskning!

    Men jag har ingen ”riktigt” blogg, jag skapade mig ett bloggnamn bara för att jag ville tala om för Maria hur mycket jag uppskattade hennes inlägg.

    Pratade just för en stund sen med min man om att jag nog skulle kunna få ihop stoff till olika inlägg eller en bok. Men att jag inte har förmågan att skriva bara för skrivandets skull. Behöver alltid nån specifik person eller situation som behöver mig; då kommer orden.

    Men man vet aldrig; ditt intresse kanske har sått ett frö.😉

    Tack för din feedback!

 3. Tack för uppmuntran! 😊💕

  Glömde fråga om det är ok att jag kopiera valda delar ur dina ilägg så att jag har de samlade på ett och samma ställe, lätt att ta fram vid behov för egen påminnelse eller vid rådgivning. Det är väj ingen copyright på en blogg?

 4. Ja, det är klart!
  Har börjat samla utvalda delar av dina inlägg i iphonen i ”anteckningar.” Rubrik: Maria Kleins förhållningssätt.👌💕

  Jag kommer att ha stor nytta av dina formuleringar, det blir som ringar på vattnet. 😄👍❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s