Leka för livet, ta allt för givet!

I leken är allt möjligt! Drömmar blir verklighet om än bara för en stund! Jag njuter av att höra barnen tillsammans leka med play-doh. De skapar en miljö som de längtar efter.

bildbad1Det blåa blir ett hav som de simmar tillsammans i. De har skapat varsin figur som de använder för att uppleva både havet men också det som sker på sidan om. Tre stycken, i tre olika åldrar har samma förutsättningar i leken att klara det de vill klara. I leken har åldern ingen betydelse. Vi är alla lika!

Peter hittade en artikel i går som jag tycker är värdefull för alla att läsa. Han leker världen trygg där O. Fred Donaldson säger:

Den ursprungliga leken är något som finns inneboende i oss alla från början och bygger på tillit, samhörighet och kärlek. Det är vårt naturliga sätt att vara.

 

Han tar upp betydelsen av att vi vuxna inte sänder dubbla budskap när vi leker med barn. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om betydelsen av att vara närvarande och autentisk i lek med barn. Hur det gick för Donaldson när han sände dubbla budskap i en vargflock får du gärna läsa i artikeln.

O. Fred Donaldson har skrivit en bok som heter ”Playing by heart – the vision and practice of belonging” och Lars H Gustafsson har skrivit en bok som heter Leka för livet. 

Den senare har jag läst med stor behållning, den första får jag lägga till i min lista för böcker värda att läsa.

 

#blogg100

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s